Aktivister kräver Resia att stoppa samarbete med Turkish Airlines

Under torsdagen den 17:e oktober 2019, genomfördes två blockader mot Resia, organiserades av Rojavakommittéerna och kurd aktivister i protets mot den turkiska militär invasionen av #Rojava. Här kommer bilder och uppdaterat info om blockaderna:

Uppdate from Rojavakommittéerna:
https://www.facebook.com/rojavakommitteerna/

EDIT: Resia har nu tagit bort recensionsknappen men gå in och skriv kommentarer på deras inlägg:
https://www.facebook.com/resiamalmo/
https://www.facebook.com/resiasverige/

Igår blockerades Resia Malmö vid två separat tillfällen.
Resia tillhandahåller resor av och samarbetar med Turkish Airlines, ett bolag som ägs av den turkiska staten.
.
En av blockaderna hölls av ”barn mot vapen – stoppa Turkiets krig”, som med sin banderoll kom med en viktig påminnelse:
– Barn dör i vuxnas krig.
.
Resia upplevde båda blockaderna som så hotande att man kallat in tre väktare som genast låste dörren och föste in personalen i ett bakre rum, samt satte uppe en skylt om att det var tillfälligt stängt när vi närmade oss.
Då barnen tryckte sin egengjorda plakat mot rutan och knackade på så upplevdes det som så obehagligt att man från Resias sida valde att tillkalla polis.
.
Vi förstår att barn och vuxna med färgglada plakat mot kriget kan upplevas som obehagligt för Resia, det är ändå väldigt svårt att försvara hur man bidrar till den turkiska staten just nu, men vi har en en enkel lösning:
.
– Gå ut offentligt och gör klart att ni kommer avbryta alla pågående och framtida samarbeten med det statliga Turkish Airlines. Inled inte något nytt förrän Turkiet stoppat sin universellt fördömda, och folkrättsvidriga invasion av Norra Syrien, samt att Turkiet ställt de som nu begår krigsbrott under sitt befäl inför rätta.
.
Gör det så försvinner allt det obehagliga – annars var det här bara början!

En kommentar

Lämna en kommentar